Når noe som burde ta 10 minutter blir halvannen time med grining, snørr og tårer

Publisert: Mandag 9. april 2018

En venn fortalte meg at han hadde prøvd å få ungene sine på seks og åtte til å rydde rommene sine.

Det var ikke det at rommene var så grusomt rotete. Noen leker og klær slengt hist og her var alt, og det burde ikke ta stort mer enn ti minutter å rydde det opp.

Men hver gang han gikk for å sjekke om de var ferdige, hadde de praktisk talt ikke gjort noenting og blitt distrahert av noen leker de egentlig skulle ryddet vekk, men begynte å leke med isteden.

Jeg kjenner meg  igjen, og kunne ikke annet enn å nikke ivei mens han fortalte.

Her hjemme er dette en prosess som gjentar seg flere ganger i uka. Hvis de bare gjorde som jeg sa og gjorde det de skulle, ville jobben vært unnagjort i en fei og de kunne fortsatt dagen sin med det de ville gjøre.

Isteden ender 10 minutters enkel rydding noen ganger opp i halvannen times prokrastinasjon (og av og til grining, snørr og tårer når pappa til slutt må sette ned foten og bruke strengestemmen).

Jeg kom til å tenke på at det gjelder salong- og klinikkeiere også.

Eller oss alle, for den sakens skyld.

Hvis vi bare gjorde det vi vet vi burde, ville vi fått til så uendelig mye mer enn vi gjør.

Hvor mange ganger har du ikke sagt at, for eksempel, i dag er dagen jeg skal gjøre X (for eksempel spise sunnere og trene mer) for så å bryte dine egne løfter og komme med unnskyldninger?

Hvor mye mer kunne du ikke fått til hvis du bare gjorde det du sa du skulle gjøre?

Dette er spesielt viktig for deg som har en salong eller klinikk du ønsker å få til å vokse i år. For det hjelper ikke å sitte i januar og love deg selv at du skal få til det du ikke fikk til i fjor, om du ikke gjør det.

Hvis det gjelder deg og du sitter fast, kan du klikke her nå for å booke en konsultasjon med meg – så skal vi se om vi ikke kan få sparket deg igang.

Jeg hjelper salonger og klinikker ikke bare i Norge, men mange steder i verden med å øke inntektene og tiltrekke seg de kundene de helst bør ha.

Hvis du vil bli en av dem, er første steg å ta kontakt. Det gjør du her.

Varm hilsen,

Vegard

P.S. Noen ganger sitter man fast. Irriterende nok. Men samtidig er det forståelig, for å komme seg løs kan være nesten umulig om du ikke vet hva du bør gjøre. Du vet ikke det du ikke vet, og kan ikke gjøre noe når du ikke vet hva du skal gjøre.

Så hva med å få et annet perspektiv på det?

Mer informasjon her.

About Vegard Svanberg