Puh, vi overlevde (foreløpig)

Publisert: Mandag 30. oktober 2017

Endelig mandag.

Jeg liker mandager. Spesielt mandag for to uker siden. Å våkne den dagen betydde nemlig at vi overlevde verdens undergang, som skulle vært 15. oktober.

Jeg må riktignok ta forbehold, for det gjenstår fortsatt å se hva som skjer. Ifølge David Meade, en nutcase av dimensjoner, er nemlig dette bare starten. Ifølge ham og tilhengerskaren hans skal Planet X, eller Nibiru, krysse jordas bane eller kræsje med oss, og deretter går det slag i slag.

Men som NASA har sagt flere ganger: «Forskjellige folk forutser fra tid til annen at verden skal gå under når en annen planet kolliderer med jorda. Planeten det er snakk om, Nibiru, eksisterer imidlertid ikke, så det vil ikke bli noen kollisjon.»

Puh.

Business as usual, altså.

Og da blir dagens spørsmål hva du har tenkt til å gjøre denne dagen.

For du planlegger dagene dine, eller hva?

Om du ikke gjør det… er du i godt (eller dårlig, om du vil) selskap. Problemet er bare at uten en plan og mål (eller retning, i det minste) ender du som regel opp med å reagere på det som skjer rundt deg istedenfor å gjøre noe aktivt for å ta deg i den retningen du vil.

En planløs dag blir fort en planløs uke. Planløse uker blir til planløse måneder, som igjen blir til planløse år – som igjen blir til planløse (og for mange, meningsløse) liv, fylt av tilfeldigheter og tomhet.

Men det fungerer motsatt også. En liten ting gjort hver dag blir en hel rekke av ting i løpet av et år. Om du, for eksempel, bare gjør en ny ting i salongen eller klinikken din hver måned, vil du ha gjort hele tolv nye ting i løpet av et år. Alle tolv vil neppe fungere like bra, men da har du i det minste noen ting som du har gjort bedre enn året før.

I motsetning til de som gjør ingenting, og oppnår… vel, mer av det samme. Altså ingenting.

Du finner mye mer om dette i «Boost salongen!».

Skaff den her, før verden går under.

Varm hilsen,

Vegard

P.S. Dagens utfordring er med andre ord å ta deg noen minutter på å planlegge hva du skal gjøre denne uka. Jeg går i dybden på planlegging og tidsstyring i «Boost salongen!»:  Skaff den nå.

About Vegard Svanberg