«Flaks», sa Severin Suveren

Publisert: Mandag 6. november 2017

Hvis du har drevet for deg selv en stund og bygd opp en bedrift, tipper jeg du har fått høre fra familie, venner og andre på et eller annet tidspunkt at du «har hatt flaks».


Hvis du ikke har det… så har i hvert fall jeg det. Ørten ganger.

For eksempel kunne en kar i ikke altfor fjern familie fortelle meg at jeg «var så heldig som bare trengte å sitte inne og kunne tjene penger bare ved å taste på en datamaskin», mens han måtte jobbe ute som snekker (underforstått: Som ordentlige folk).

Han fortsatte å røre ivei om hvordan alt var så enkelt for meg, og at jeg «bare trenger å sitte der og se på at pengene renner inn».

En stund etter sa broren hans, merkelig nok (snakker vi om en arvelig genfeil?), at han ikke skjønte hvorfor jeg ikke kjøpte meg ny båt. «Du er jo så heldig at du har et eget firma, så du kan jo bare ta ut pengene du trenger. Det kan ikke jeg, for jeg har bare en vanlig jobb med en vanlig inntekt».

Problemet med begge disse er for det første at de ikke skjønner hvordan ting henger sammen, og for det andre at de ikke ser at resultater kommer fra avgjørelser.

Grunnen til at jeg kan «sitte inne og tjener penger bare ved å taste på en datamaskin» (en drøy omskrivning av sannheten, men la gå for eksemplets skyld) er at det er et direkte resultat av valg og avgjørelser jeg har tatt for lenge siden – og fortsetter å ta hver eneste dag.

Grunnen til at jeg ikke bare «kjøper meg ny seilbåt» at det ikke er særlig intelligent å tappe ned bedriften. Det ville vært å sabotere meg selv. Istedenfor å bruke de pengene her og nå, vil jeg mye heller investere i ting som gir bedre avkastning i et lengre perspektiv.

Ja, flaks spiller en rolle både i business og i livet ellers. Kanskje til og med en større rolle enn de fleste av oss, meg selv inkludert, liker å innrømme.

Men jeg er like heldig eller uheldig som alle andre.

Det er du, din familie og dine venner også.

Hvor merkelig det enn høres ut: Hvordan flaks påvirker livet ditt, henger ofte tett sammen med hvilke avgjørelser du tar. Med de vanlige forbeholdene om ekstraordinære omstendigheter, selvfølgelig (jeg snakker ikke i absolutter).

Snakker om flaks:

Heldigvis er «Boost salongen!» i salg. Hvis du ikke har skaffet deg den ennå, kan du gjøre det her.

Varm hilsen,

Vegard

P.S. «Boost salongen!» kom ikke på plass ved slump. Det var hardt, møysommelig arbeid dag for dag i en lang periode. Resultatet er en destillert utgave av den informasjonen du trenger for å drive og markedsføre en solid salong eller klinikk.

Heldigvis for deg kan den skaffes her.

 

About Vegard Svanberg