Hvorfor egoisme og grådighet er bra for alle

Publisert: Mandag 20. november 2017

Vi hører det overalt om dagen. I økende grad, og særlig fra SJWs (Social Justice Warriors) og sosialister:

De mener at staten «gir» skattelette («de rike får mer enn de fattige»), at de som har mye penger er «grådige» og at de som driver bedrifter er «egoistiske» og behandler ansatte «urettferdig».

La oss se bort fra de helt åpenbare kortslutningene her og gå rett på det største paradokset:

De mener altså det er greit å ta fruktene fra andres arbeid under trusler om vold (bare prøv å la være å betale skatten og se hva som skjer)…

… mens det er grådighet å selge produkter og tjenester frivillig i markedet og få betalt det markedet mener det er verdt gjennom frivillige transaksjoner mellom kjøper og selger.

Forstå det den som klarer.

Jeg klarer det ikke.

Og videre: De forsvarer ofte holdningene sine med å skyve de svake foran seg.

Det er nå min påstand at sosialister og sosialdemokrater ikke bryr seg på langt nær så mye om såkalt svake grupper som de påstår.

Hadde de gjort det, hadde ikke drivkraften vært misunnelse, oppskriften vært tvang og virkemidlene å høste av andres arbeid, innsats og eiendom for så å fordele det ut etter eget ønske og verdisyn så de kan sole seg i glansen av egen glorie.

Etter mitt syn, er mer misunnelse og tvang det siste et fungerende samfunn trenger for å utvikle seg i retning av mer velstand og varme.

Ekte omsorg og medmenneskelighet må være å frivillig hjelpe andre med eget arbeid og egen innsats. Det er bærekraft. Det er omsorg. Det gir positive ringvirkninger og setter tydelige eksempler for andre.

Det er medmenneskelighet.

Det må snart bli slutt på at sosialister og sosialdemokrater skal kunne påstå at de nærmest har patent på svake grupper. Hver gang du hører Lysbakken, Støre og andre hevde de «bryr seg mer om» svake grupper enn for eksempel liberalister, så lyver de (og ofte lyver de rent faktisk også – Lysbakken ble nylig tatt med buksene nede av NRK og måtte motvillig innrømme at han bruker oppblåste og feilaktige tall i retorikken sin).

For ingen av dem har monopol på medmenneskelighet og omsorg, og «løsningene» de vil ha er nærmest alltid basert på pisk, tvang og fruktene av andres arbeid og innsats.

Det er en gimmick for å få stemmer. De viser med handlingene sine at de er mer opptatt av spre misunnelse og å «stjele fra rike» under likhetens fane enn de er av å ta vare på svake grupper. De vil ikke fôre de metaforiske hestene (for eksempel frivillighet og det private næringslivet) som trekker lasset for alle.

Sosialistene vil heller gi «hand-outs» enn «hand-ups» som hjelper folk å komme på egne ben. De vil dele ut fisk slik at folk blir avhengige av dem og stemmer på dem i fremtiden, istedenfor å hjelpe folk å fiske.

Jeg tror mer på frivillighet, egeninnsats, private løsninger og å yte direkte, enn jeg tror på konfiskering av andres arbeid, innsats og eiendom for at en liten elite av politikere og byråkrater skal få styre og kontrollere.

Jeg vet ikke med deg, men jeg trenger ikke å bli påtvunget en moral av en liten elite av politikere og byråkrater for å gjøre gode ting for andre.

Det gjør jeg helt frivillig.

Noe annet som er helt frivillig…

… er å skaffe deg «Boost salongen!»-boka.

Men vær advart: Den er ikke for alle. For akkurat som du bør la personligheten din gjennomsyre bedriften din – noe jeg skriver omfattende om i boka – er boka også gjennomsyret av min. Og den er det ikke alle som tåler. Særlig ikke sosialister, SJWs og andre som mener de har rett på fruktene av andres arbeid.

«Boost salongen!» får du her.

Og når du har fått den, bør du registrere deg på medlemsområdet for å få tilgang til bonusene. Blant annet en halvtimes gratis konsultasjon med meg, der du kan stille deg alle spørsmålene du orker om å drive og markedsføring en salong eller klinikk.

Varm hilsen,

Vegard

P.S. En annen gruppe de skyver foran seg, er minoriteter.

Nobelt, eller hva?

Vel, individet er faktisk den minste minoriteten vi har. Derfor bør individets frihet og muligheter få veie tyngst. Kapitalisme og individualisme er nullsum-spill der «rike og grådige» tar penger fra «de fattige», slik sosialistene ofte hevder. De tror nemlig at det at noen tjener penger betyr at andre taper dem.

Slik er det selvfølgelig ikke.

Økonomier vokser og utvikler seg, og vi har teknologisk fremgang og samfunnsutvikling. Hadde sosialistene hatt rett, ville vi fortsatt fløyet rundt og kastet stein på hverandre.

I «Boost salongen!»-boka får du en god dose filosofi, men en enda større porsjon med prinsipper, strategier, tips og ideer som hjelper deg å markedsføre salongen eller klinikken din, enten du er hudpleier, frisør, fysioterapeut eller akupunktør.

«Boost salongen!» finner du her.

About Vegard Svanberg