Fra Black Friday til Blakk Fridag

PUBLISERT: Lørdag 25. november 2017

Hvis gårsdagen var Black Friday… hva kaller vi da dagen i dag?

Blakk fridag?

Jeg orker ikke Black Friday. Om jeg skulle gjort noe, ville jeg heller ha satt prisene OPP den dagen, for å sile ut disse priskjøperne som ligger i kø i regnvær for å slåss om å få lov til å kjøpe enda flere ting de ikke trenger.

Eller tatt meg fri og stukket av fra hele greia.

Takke meg til de andre 364 normale dagene i året isteden. Eller, normale og normale – de blir færre, de også. For handelsstanden lar seg presse til stadig flere meningsløse rabattdager med sine julesalg, romjulssalg, nyttårssalg, vintersalg, påskesalg, og så videre.

Men på en måte er det bra, også. For mens konkurrentene dine river seg i håret og prøver å finne nye måter å kutte overskuddene sine på gjennom spinnville tilbud og rabatter, kan du i ro og mak konsentrere deg om å gjøre ting som gir deg profitt og overskudd.

Forresten: For å lykkes med det må du ha tid og anledning til å jobbe med det. Og for å få tid og anledning, må du sette av tid til det, ved å fjerne deg litt fra den daglige summingen i salongen eller klinikken.

Si meg… Kan man eie salong eller klinikk og fortsatt jobbe på gulvet akkurat som vanlig?

Selvfølgelig kan man det.

Men kan man gjøre det motsatte? Eie en salong uten å jobbe på gulvet?

Selvfølgelig kan man det også.

Men de fleste må balansere det, og det snakker Kat Smith og jeg endel om i ukas podcast (#21), som er ute nå.

I tillegg snakker vi om skyldfølelse, og hvordan det kanskje er en av de største motivasjonsfaktorene våre.

Lytt nå: Du finner The Grow Your Salon Fast Show på iTunes. Har du ikke en epledings, kan du gå på Stitcher eller laste ned episoder direkte fra TheGrowYourSalonFastShow.com.

Varm hilsen,

Vegard

P.S. Hvis du vil vite hva du kan gjøre istedenfor å gi rabatter, kan du skaffe deg boka mi – «Boost salongen!». Den er for både salonger og klinikker, og du finner den på boostsalongen.no.

About Vegard Svanberg