God jul!

Publisert: 24. desember 2017

I familien min har vi lange tradisjoner for familieselskaper.

Spesielt husker jeg alle selskapene hos «tante» Magda – egentlig min mors tante, altså min grandtante.

Tante Magda bodde sammen med sin søster, Edith. De fant seg aldri noen mannebein og ble følgelig aldri gift (uten at det var noen åpenbar grunn til det), så de endte opp med å bo sammen. Og de trivdes godt med hverandre.

Ordet «mett» fantes ikke i tante Magdas vokabular. Misforstå meg rett – selv var hun en slank dame. Men gjestene måtte ikke våge seg på denslags snikksnakk. Var man hos henne, selskap eller ei, var det bare å gape. Tante Magda var livredd for at noen skulle gå sultne derifra.

Tante Magda gikk dessverre bort for mange år siden. Men inspirert (miljøskadd) av hennes forkjærlighet for venner, familie og mat, begynte kona og jeg for noen år siden med å invitere familien på julelunsj på julaften. Noe som etter hvert har utviklet seg til en tradisjon alle ser frem til og snakker om i lange tider, både før og etter.

Veldig koselig og hyggelig (og slett ikke noe jeg tar for gitt).

Så om kun et par små timer, renner det inn med store og små familiemedlemmer fra nær og fjern. Og derfor skal jeg straks igang med å lage eggerøre, anrette laks og spekeskinke, silde- og Waldorfsalater og alt mulig annet som hører julelunsjen til.

Men før jeg starter med det… ville jeg ønske deg god jul.

Håper du får en fin juletid.

Varm julehilsen,

Vegard

About Vegard Svanberg