Frisk salongrumpe = frisk salongkropp

Publisert: Tirsdag 26. desember 2017

Fingre, håndledd, albuer, skuldre, nakke, rygg, hofter, rumpe, knær og føtter – spør du noen som har jobbet i en salong noen år om hvordan det går med helsa, så er det dessverre gode sjanser for at de kan berette om både periodemessige og kroniske smerter i flere av disse kroppdelene.

Å jobbe stående på hardt underlag dag ut og dag inn er ikke bra for noen dersom man ikke har tatt nødvendige forholdsregler. Legg til repetitive bevegelsesmønstre, og du er nærmest garantert å utvikle en eller annen form for belastningsskade.

Den dårlige nyheten er at det som regel bare er et spørsmål om tid.

Den gode er at det er masse du kan gjøre for å forebygge, korrigere og lindre.

I episode #17: «Healthy Bum, Healthy Worklife» av podcasten The Grow Your Salon Fast Show, intervjuer jeg Phil the C***. Vi snakker inngående om disse problemene og hva du kan gjøre med det.

Blant annet får du høre om:

  • Hva du kan gjøre for å unngå slitasjeskader
  • Hvordan du retter opp holdningen din
  • Spesielt for damer: Hvordan du kan gjøre styrketrening uten å ende opp med å se ut som en okse på steroider
  • Spesielt for menn: Hvordan du kan gjøre styrketrening så du ender opp med å se ut som en okse på steroider
  • Hvorfor «skinny-fat»-looken ikke er bra for helsa di og hvordan du bør se ut isteden
  • At du ikke trenger å flytte inn i et treningsstudio for å bli sunn og sprek
  • At alt som står mellom deg og et yrkesliv uten smerter og skader er dårlige unnskyldninger (og hvordan du blir kvitt dem)

Men vent… det er mer!

For vi snakker også om hva og hvordan du skal spise når du har det travelt, 30-sekundersmåltidet som er både sunt og balansert, og den ene, skumle hemmeligheten som får deg til å holde deg til dietten og treningsregimet ditt – og hva underbukser har med saken å gjøre.

Lytt nå: Du finner The Grow Your Salon Fast Show på iTunes her. Har du ikke en epledings kan du gå til Stitcher her, eller laste ned episoder rett fra hjemmesiden her.

Varm hilsen,

Vegard

P.S. Hvis du liker showet så rate oss på iTunes? Da hjelper du andre å finne podcasten. Du kan også sende en melding via websiden. Kanskje bruker vi spørsmålet ditt i en senere episode.

About Vegard Svanberg

Previous Post:

Next Post: