(Video) Med åpen dør i 13000 fot

Publisert: 20. mars 2018

Mens kona og jeg besøkte noen venner i Danmark for et par måneder siden, grep vi sjansen til å trenge oss inn i et småfly for å… vel, du kan se selv, sjekk ut denne videoen:

Som du ser la kona fra seg dødsangsten og kastet seg villig ut fra 13000 fot for å la seg falle mot jordens overflate i nærmere 200 km/t i femti sekunder før skjermen løste ut og satte henne trygt ned på jorden etter ytterligere noen minutter i glideflukt.

Selv er jeg ikke noe fallskjermdyr, men derimot meget interessert i fly, så jeg holdt meg til å co-pilote flyet på veien ned mens den 76(!) år gamle spenna gærne piloten utsatte meg for de fleste halsbrekkende stuntsene han hadde på repertoaret før vi atter var nede på bakken igjen og jeg kunne gratulere kona med vel gjennomført.

Artig var det, selv om vi begge rakk å forfryse oss, for nesten fire kilometer over bakken var det omtrent minus tjue. Det ble kaldt da flydøra åpnet seg høyt der oppe (og ikke minst må jeg legge til at det er temmelig surrealistisk at en flydør åpner seg i den høyden).

Så det var altså min januarhelg. Noe mer adrenalinbefengt enn vanlig.

Mens jeg satt skjelvende i et småfly i Danmark, tikket det inn med ordre på «Boost salongen!»-boka.

Som vanlig dryppet det også inn en anseelig bunke med hyggelige eposter fra salong- og klinikkeiere fra nær og fjern.

I en av disse epostene var det noen som spurte:

«Hei, jeg er fristet av XXX-programmet ditt [et program jeg solgte i januar, min anm.], men vet ikke om jeg har råd. Jeg har mye annet jeg trenger å bruke pengene på. Er det verdt det?»

Mitt svar:

«Nei, da er det ikke for deg. Bruk pengene på det du mener du trenger å bruke dem på, og kom tilbake ved neste anledning.»

Og jeg mente det helt oppriktig. For jeg vil ikke at noen skal bruke sine siste kroner på å kjøpe noe av meg.

Hvis du er i samme situasjon, skal jeg isteden gi deg et helt gratis tips som nesten helt garantert hjelper deg å fylle opp ordreboka de neste dagene (eller ukene og månedene om du vil):

  • Ta for deg kundelisten din
  • Merk deg ut de som ikke har vært i salongen eller klinikken de siste 6-8 ukene
  • Ring dem

Og når du ringer dem, skal du ikke si særlig mye annet enn «Hei, det er xxx, jeg ville bare høre hvordan det går med yyy [det de var inne for sist gang – altså frisyren, den dårlige ryggen eller hva du nå hjalp dem med].»

Og så tier du og lytter. Du har to ører og en munn – bruk dem tilsvarende.

That’s it.

Og slik kan du holde på så lenge du gidder, helt til ordreboka er så full som du trenger.

Det er flere grunner til at jeg gir deg dette tipset. Her er to av dem:

  • For det første: Om du er i en situasjon der du trenger å fylle ordreboka raskt, er dette veldig effektivt. Og selv om de ikke bestiller noe, har du skilt deg ut fra konkurrentene dine. Hvor mange du handler hos ringer deg for å høre hvordan det går?
  • For det andre: Det er et eksempel på hva som kan gjøres på kort sikt som et første steg på veien for å snu en haltende salong eller klinikk rundt på rekordtid.

Men det er også en tredje grunn:

For hvis tanken på å gjøre noe slikt fremkaller kaldsvetting, hjerteklapp og hundre unnskyldninger for hvorfor du ikke kan eller vil gjøre det på tross av at du vet du burde, er det enda en grunn til å holde seg langt unna det jeg tilbyr.

Jeg skriver ut en tøff medisin, som virker om man svelger den. Men selv verdens beste medisin virker garantert ikke om man ikke tar den.

Å få til noe handler som regel ikke om å gjøre det andre ikke kan gjøre, men om å gjøre det andre ikke vil.

Hvis du vil ha flere tips og ideer, kan du skaffe deg «Boost salongen!»-boka, som du får tak i her.

Høytflyvende hilsen,

Vegard

P.S. I boka får du tips, råd, prinsipper, strategier og teknikker du kan bruke for å få salongen eller klinikken til å vokse. Du finner «Boost salongen!» her.

 

About Vegard Svanberg