Litt nyttårskjetteri for 2018

Publisert: Mandag 8. januar 2018

Sist uke skrev jeg litt om de store målene og ambisjonene mange setter seg fore på nyåret, og at det går rett i bøtta med mange av dem (jeg leste et sted at rundt 90% av nyttårsforsetter blir brutt).

Så la meg begå litt nyttårskjetteri og tale coachingbransjen midt imot:

Å fokusere på utfall, resultater og mål er ofte et feiltrinn.

Ikke misforstå; å sette mål er viktig. For hvis du ikke vet hvor du vil, har du heller ingen anelse om hvordan du skal komme deg dit (eller hvordan du skal vite at du har kommet frem).

Men når du først har stilt inn kompasset, er du best tjent med å fokusere på det du driver med for å komme dit, snarere enn målet i seg selv.

Det er mange grunner til det, men det viktigste er at du bare kontrollerer det du gjør – handlingene dine – og ikke utfallene og resultatene fra det du gjør

Dette er sant i alle områder av livet ditt, og spesielt i business.

Det handler om å holde seg til programmet og følge det, så vil du før eller senere komme i mål (med de vanlige forbeholdene om håpløst urealistiske mål eller showstoppere du ikke kontrollerer, som sykdommer og den typen ting).

Å fokusere på hva du gjør her og nå er dessuten så mye enklere enn å hele tiden tenke på den enorme oppgaven det er som ligger foran deg. Alt sklir lettere om du jobber med en ting av gangen og deler opp massive oppgaver i små, spiselige biter.

Tilfeldigvis… får du hjelp til akkurat det i boka «Boost salongen!».

I boka får du vite det du trenger for å komme igang med å planlegge og utføre. Dessuten får du flere tips og strategier for hvordan du kan sikre at du faktisk gjør det du har satt deg fore.

I boka vil du også finne en invitasjon til en gratis konsultasjon med meg, der du kan spørre meg om hva du vil.

«Boost salongen!» finner du her.

Varm hilsen,

Vegard

About Vegard Svanberg